Aangifte omzetbelasting

Zelf doen of uitbesteden?

 

Zelf doen: voordelen en nadelen

Het zelf inboeken en bijhouden van de administratie is populair, vooral omdat het goedkoper is dan om het uit te besteden. Hetzelfde geldt voor de aangifte omzetbelasting. Er is veel mogelijk met behulp van wat boekhoudkennis en een softwarepakket, al dan niet online. En inderdaad kunt u een hoop zelf doen, als u daar als ondernemer de tijd voor heeft. Maar hebt u ook de juiste kennis over geldende wetten en regels?

Bent u bekend met de fiscale valkuilen? En wat als u onbewust fouten heeft gemaakt bij de invoer? Wie controleert uw administratie? De kans is altijd aanwezig dat de Belastingdienst een aanleiding ziet om een controle op uw administratie uit te voeren. Mocht dan blijken dat bepaalde zaken niet kloppen, dan kunnen de gevolgen fors zijn.

 

Uitbesteden aangifte omzetbelasting: de voordelen

De afweging gaat dus over geld, tijd en kennis. U kunt tijd besparen door uw administratie en aangifte omzetbelasting uit te besteden. En eenmaal in deskundige handen, koopt u de benodigde kennis daarbij meteen in. En dan kan het aan het eind van de rit blijken dat u juist geld heeft bespaard.

De gekwalificeerde medewerkers van DKK Adviseurs beschikken over up-to-date kennis over de aangifte omzetbelasting en helpen u om uw administratie effectief en juist te verzorgen. Uiteraard bespreken wij uw wensen en voorkeuren daarbij.

 

Combinatie

Uiteraard is er ook nog een combinatie mogelijk. U verwerkt de administratie zelf in een boekhoudpakket naar keuze. En vervolgens laat u uw administratie en de belastingaangifte periodiek door ons controleren.

Voorkom dus eventuele naheffingsaanslagen bij controle van de Belastingdienst en zorg dat uw gegevens altijd kloppen.